Latitude 620 on 14,1-tollise laiekraaniga ja Inteli Core Duo protsessoriga. Peatselt on oodata ka Latitude 820 arvuteid, millel on 15,4-tolline laiekraan. Mõlema seeria arvuteid on erineva resolutsiooniga ekraanidega. Nagu maailma suurima arvutitootja äriklassi mudelitele kohane, on arvutid vastupidavas korpuses, milles on magneesiumsulamist raam jäikuse tagamiseks ja tugevad metallhinged. Kõvaketas on kaitstud põrutuste eest. Äriinfo kaitsmiseks saab kasutada paroole, ketta sisu krüpteerimist, ID-kaarti, TPM 1.2 turvakiipi ja mõnedel mudelitel lisavõimalusena olevat sõrmejäljelugejat.

Tutvumiseks antud Latitude 620 oli järgmiste parameetritega: 14,1-tolline WXGA (1280x800) ekraan, Intel 1,66GHz Core Duo T2300 protsessor, 512MB 533MHz DDR2 mälu, integreeritud Intel Graphics Media Accelerator 950 (kuni 224MB jagatud mälu), 60GB kõvaketas, 8x DVD-kirjutaja, Intel Pro/Wireless 3945 WiFi 802.11a/g, Bluetooth, integreeritud Smart Card lugeja. Gabariidid on: 337x238x32mm. Mass on 2,27kg. Operatsioonisüsteem on Windows XP Pro. Komplekti kuulub kandekott. Garantii on 3 aastat. Arvuti hind on 18995 kr (pluss käibemaks).

Arvuti on soliidses hõbehalli kaanega tumedas korpuses. Meeldivaks üllatuseks oli eesti asetusega klaviatuur, mida paljud välismaised suurfirmad kuidagi pakkuda ei suuda, õigemini ei taha, kuna turg olevat liiga väike. Lisaks puuteplaadile ja selle nuppudele on klaviatuuri keskel ka sinise kattega osutusnupuke (pointing device). Optilise seadme sahtel avaneb paremale küljele. Korpuse vasakul küljel olevasse kaardilugejasse saab pista Eesti ID-kaardi, mis võimaldab turvaliselt teha pangaoperatsioone ja anda digitaalallkirja. Toitekaabli ja võrgukaabli ühenduspesad on tagaseinas, mis on minu arvates loogiline, kuna siis ei jää juhtmed laual ette. Kaks USB-porti on tagaseinas, kaks paremal küljel. Viimastesse on mugav ühendada mälupulka või digikaamerat.

Arvuti on meeldivalt vaikne ega lähe liiga kuumaks. Siin aitab kaasa Core Duo protsessori väike soojuseraldus. Aku 100% täituvuseni laadimiseks kulub kaks tundi, 80% täituvuseni vaid üks tund. Aku tööaeg sõltub töö iseloomust ja ulatub tootja andmetel kuni 4,5 tunnini. Plaadilt DVD-filmi mängimisel on see umbes 3 tundi. Kahetuumaline protsessor muudab töö sujuvamaks, kui korraga kasutatakse mitut programmi, nt viiruse lauskontroll või ketta defragmenteerimine ja samal ajal Internetis surfamine või e-posti lugemine-saatmine. Muidugi pole põhjust oodata kahekordset jõudlust, nagu vahel kahetuumalise protsessoriga arvuteid põhjendamatult reklaamitakse.

Lai ekraan muutub üha populaarsemaks. Sellele mahuvad paremini laiad tabelid ja kaks programmiakent kõrvuti. Filmide vaatamisel jäävad ekraani üla- ja alaserva ikkagi mustad ribad, fotode vaatamisel on need ekraani külgservades. Tekstidokumendid ja tabelid on Latitude 620 1280x800 ekraanil hästi loetavad. Filmi vaatamisel tuleb valida õige ekraani asend nagu sülearvutitel tavaline (vaatenurgad on väiksevõitu). Kõlar on monoheliga, seega tuleks filmi vaatamiseks või muusika kuulamiseks kasutada kõrvaklappe. Et tegemist on mitte multimeedia- vaid äriarvutiga, pole see põhjus etteheideteks.

Arvutis on WiFi Catcher, mis skaneerib parimat WiFi saatjat ja tagab sujuva ümberlülituse. Skaneerija saab välja lülitada korpuse vasakul küljel oleva nupu abil. Arvutisse on võimalik paigaldada ka lisakaart Dell Wireless 5505 Mobile Boardband 3G HSDPA (Vodafone UK, France, Germany), mis võimaldab Euroopas reisivatel ärimeestel tasulist 3G internetiühendust kasutada. Kuna Eestis sellist teenust veel ei pakuta, siis praegu neid kaarte meil müüdavatesse arvutitesse ei panda.

Kokkuvõtteks: soliidne äriklassi sülearvuti, mis sobib neile, kes eelistavad 14,1-tollist laiekraani. Mälu tasuks siiski osta vähemalt 1GB.